Club Basquet Lleida > Club > Història

Història

El Club Bàsquet Lleida, es funda el dia 1 de setembre de 1984.

El motiu es tornar a dotar a Lleida d’un club femení, es per això que el seu fundador Josep Ramon Arques partint de jugadores que havien defensat els colors del col•legi de L’Ensenyança i d’altres jugadores de nivell de la ciutat es decideix en crear el club.

1er Equip Sènior del C.B.Lleida - Any 1984 ©C.B.Lleida
Primer Equip Sènior del C.B.Lleida 1984

El primer equip que te el club es de categoria sènior, donant així­ continuïtat a les jugadores que finalitzaven la seva etapa estudiantil, doncs la possibilitat de crear un equip junior depenia en gran mesura a que les jugadores d’aquesta categoria s’animessin i també al fet de poder contar amb el suport de les cases comercials per poder tirar endavant el projecte.

Amb els anys es van anar creant equips femenins , fins que passats uns 4 o 5 anys comença a formar-se equips de nois. Arribant a la temporada 1989/1990 a tenir en total 12 equips federats (6 de noies i 6 de nois) més una Escola de Bàsquet. L’aparició d’un nou club a la ciutat va provocar la desaparició dels equips masculins, de manera que retornava al seus orígens de club de bàsquet exclusivament femení.

En l’actualitat. temporada 16/17, el club s’ha fet gran. Hi ha 16 equips femenins (3 sèniors, 2 júnior, 3 cadets, 1 infantils, 1 prinfantil, 4 minis, 1 preminis i una escola).  Aquests son 3 sèniors un a 1a Catalana (esponsoritzat per AQUAGAN) i l’altre a 2a Catalana (aquest esponsoritzat per MARQUÈS), 2 Juniors un a Preferent A (esponsoritzat per LLEIDA.NET) i un a la lliga Interterritorial (esponsoritzat per Advocat Calles), 3 cadets  ( Comercial Electricitat Segrià, Lleida.net i autocars LUIS LAX) , 1 infantil (esponsoritzat per ROC ROI Adventure )  i un preinfantil ( patrocinat Opel Lleida Mòbil ),  4 de categoria mini ( un sponsor és Unicars Ponent, un per EKKE i un per Fisioterapeutes AXIS), 1 preminis i una escola.

Equip Masculi Categoria Junior © C.B.Lleida
Equip Masculi Categoria Júnior

L’escut del C.B.Lleida també ha sofert una evolució o canvi, doncs en el seus orí­gens estava format per les sigles del nom introduint-se dins de la cistella; curiosament Escut Original ©C.B.Lleidaaquest no es duia serigrafiat en les samarretes; no com l’actual que les sigles estan damunt la cistella amb forma de semicercle i sota d’aquesta hi ha una pilota i que si que es porta a les samarretes.Escut Nou ©C.B.Lleida

Tan mateix també el club va tenir una mascota, en la figura d’un esquirol, que amb el temps es va perdre en l’oblit.

La mascota

Igualment els equips de joc han sofert canvis en els anys. Doncs els colors originals eren el vermell per a la samarreta; amb dos franges blanques horitzontal i una de vertical de color blau al costat esquerra; i el blau per als pantalons, que eren els mateixos que es duien al xandall.

Actualment les equipacions; que mantenen els colors originals; tenen una altra distribució de colors on predomina el vermell . També el xandall a variat, doncs el color blanc ocupa la part central de la jaqueta i el roig i blau formen les mànigues, els pantalons son quasi iguals que els del principi del club amb una petita variació que son dos petites vetes vermelles paral•leles als costats.

En la actualitat, temporada 16/17 l’equipament de joc és completament de color vermell. L’altre color present en el número, escut, patrocinadors, el nom de les jugadores a l’esquena… és el blanc.