Club Basquet Lleida > Notícies > ELS TUITS DEL CAP DE SETMANA. 27 i 28 D’OCTUBRE

ELS TUITS DEL CAP DE SETMANA. 27 i 28 D’OCTUBRE

1- El Sènior EKKE de Copa tornava a jugar a Barris. Aquesta vegada venia un equip de la part mitja baixa de la taula, les lesions  eren un handicap important. Sempre hem anat per davant (+8 mitja part). Al tercer quart semblava que enlairàvem i sentenciàvem el partit. Potser ens ho hem cregut i hem arribat al final del partit que la cosa estava franca però gens definida. Una valenta i encertada entrada de la Paula a manca de poc ens ha donat un dos més 1 definitiu. Avui, amb les circumstàncies que ens trobàvem, l’important era treure’l!!! Ara la prioritat està clara: recuperar lesionades. Bon balanç (4v/2 d). Dissabte a l’hora de la migdiada al camp del Sant Adrià.

2- El Sènior MARQUÈS havia tocat fons fa 3 setmanes amb un partit horrorós. En les dos darreres ja havia mostrat signes evidents de millora. Dissabte ho va ratificar contra un rival de la part de d’alt. A la primera el rival va ser millor i ens vam sostenir gràcies a un parell d’arrencades de geni, a un parell de triples de la Marga i en no deixar de treballar en defensa evitant que marxessin. A la segona però encara vam pujar un to la intensitat defensiva, vam guanyar claredat en atac i a les rivals, en part per la nostra defensa, se’ls hi van apagar els llums en atac i les errades cara a cistella van ser exagerades. Victòria que deixa el balanç amb 3 victòries i 4 derrotes en 6 partits. Onzena posició.

3- El Sènior DECO TEBA’S s’enfrontava al Vallfogona B que no és dels equips forts de la categoria. A priori havia de ser un partit còmode. La diferència es va fer notar des del primer minut i el partit va ser un viatge a 120 per autopista. Anar fent i sense patir ni un segon. El proper cap de setmana, curiosament, juguem contra el Vallfogona A, un equip en principi que tothom aposta que ha d’estar a la part alta de la classificació però que, de moment, ha tingut un parell d’ensopegades. A la seva pista ratonera, sens dubte,  serà un rival que ens ho complicarà molt i molt. Balanç perfecte (4v i 0d.)

4- El Júnior LLEIDA.NET , com ja havíem dit aquí les dues darreres setmanes, havia presentat signes de millora. Diumenge arribava l’equip que el precedia en la classificació i podia ser la seva gran oportunitat per poder aconseguir la victòria. Primer quart d’elles que feia témer que no ens en sortiríem; segon quart nostre. Després  igualat,  les diferències sempre van ser curtes a favor d’un o altre equip. Al tram final, el decisiu en els últims minuts, vam tenir l’encert i la saviesa de jugar millor.  Els tirs lliures, i les quatre o cinc últimes molt bones defenses ens van donar una victòria força celebrada i que, com a mínim, ens han de donar confiança en la feina diària. Seguim construint l’equip.

5- El Júnior LUÍS LAX AUTOCARS visitava un Mollerussa que havia obtingut bons resultats. Nosaltres però vam fer el millor partit fins ara i malgrat anar en algun moment de la 1a part 10 punts abaix vam seguir mantenint-nos al partit. A la segona va haver molta igualtat fins a l’últim tram. En els moments decisius una gran defensa i uns contraatacs molt eficaços van donar-nos una victòria que ens servirà per ratificar-nos i absorbir una confiança que ens faci créixer i obtenir millors resultats que fins ara. La victòria va tenir a veure amb el sopar de cohesió d’equip que es va celebrar divendres? Pot ser.

6- El Cadet ROC ROI patia la segona derrota consecutiva després de 5 victòries. El rival de dissabte era, molt probablement, el millor equip de la categoria. Físicament eren molt superiors (un equip de nivell Preferent) i a més a més ho portaven ben acompanyat, tant tàcticament com tècnica. Un parcial de 4/0 al  començar el partit no va ser res més que una petita anècdota. A la mitja part el partit estava decidit (11/35).  Cal millorar, sobretot, la faceta ofensiva. Vam tenir problemes des de rebre, en alguns trams, fins llegir adequadament el joc contra la defensa posicional. Vam encadenar 5 victòries seguides, ara dues derrotes,…tornem a canviar el rumb i guanyem a Igualada?? No serà gens fàcil!!!

7- La Penya Fragatina encara no havia inaugurat el caseller de victòries,  el Cadet OPEL LLEIDAMÒBIL, dolgut per la única derrota produïda el cap de setmana anterior a Calaf, tampoc li va permetre fer-ho. Victòria relativament plàcida on no vam patir gens a nivell defensiu per la gran i bona actitud de les nostres jugadores (25 punts encaixats). En atac, sense brillar, vam fer un partit acceptable, el suficient per anar sumant avantatge en cada parcial i viatjar pel partit d’una manera plàcida en quant a resultat. Seguim a l’estela del Calaf i Maristes els dos únics equips invictes. Dissabte toca el Balaguer.

8- L’Infantil EKKE A matinava per anar a Terrassa. No pretenia ser un adiví i juro no ser un bruixot. La setmana anterior però comentava que no havíem de sortir adormides al partit. Doncs, malauradament, …bingo!!!!. La Jet sortia a tope i nosaltres mostràvem un ritme lent i una actitud deficient per parar un molt bon rival. La Jet va pressionar a tota pista i els nostres connexions neuronals que havien de prendre decisions ràpides estaven escalfant. Resultat? El rival va ser superior i va decidir el partit ben aviat. Dissabte ens visita el Martinenc que, pels resultats fets fins ara, sembla que serà un rival complicat. Podem!!! Ens hi posem des del minut 1 ??

9- La setmana passada explicàvem que a l’Infantil EKKE B li costa entrar al partit, sobretot, quan va darrera marcador perquè sembla que, aleshores, les forces es dilueixen amb massa rapidesa. Aquest dissabte contra el Sedis preinfantil el partit ha anat de cara i sempre hem dominat en el marcador.  Hem vist un equip que ha donat un parell de passes endavant en el seu joc i ha donat mostres clares de millora. La nostra superioritat física, el rival era preinfantil, ha estat un factor també determinant. Queda per aprovar l’assignatura de quan es va per darrera en el marcador. La setmana vinent però no podrem aprovar-la….. descansem!!!

10- El Vallfogona, que s’enfrontava al nostre Preinfantil LUÍS LAX AUTOCARS, encara no sabia el que era guanyar en aquesta Lliga. Una actitud de suspens durant la primera part li va donar un marge de 17 punts d’avantatge. La millora clara i evident en el segon tram de partit, on ens vam imposar amb certa claredat, no va ser el suficient per poder guanyar el partit. Possiblement ens van faltar un parell de minuts més per arribar al cim de la remuntada. Cal aprendre la lliçó ja!!! Dissabte juguem contra un equip que també és preinfantil i que també porta un balanç de 1v. i 3 d. És el moment noies, cal tornar a provar el gust de la victòria. Som-hi.

11- Tenia interès per veure el Mini UNICARS PONENT després de la seva gran victòria a Viladecans i m’hi vaig  apropar. Dissabte al matí, es rebia a una Salle de Manresa que malgrat mostrar bones maneres i conceptes, no va poder ni amb la intensitat, ni amb la defensa, ni amb la rapidesa que el nostre equip desplega al contraatac a base de passades i sense cap engruna d’egoisme. Amb un parcial de 28/3 en els dos primers quarts va deixar el partit sentenciat. Poc a poc, lògicament, el partit es va anar igualant però no va ser fins al 7è quart que elles van aconseguir guanyar un quart. Vist la resta de resultats fins ara, l’objectiu clar ha de ser mantenir aquesta 2a plaça que ara ocupem. El CN Sabadell, de moment, s’ha mostrat superior. No serà fàcil.

12- El Mini AXIS FISIOTERAPEUTES  s’enfrontava a la Penya Fragatina que portava el mateix balanç de victòries i derrotes que nosaltres (2/2). Es preveia un partit igualat i així va ser. Elles eren físicament amb més volum, la qual cosa ens feia patir força contra defensa ja posicionada. La bona defensa i uns contraatacs ben portats i eficaços són els que ens han donat la victòria. Gran treball i actitud de l’equip que contra un rival més “gran” ha sabut sobreposar-se a base de voluntat. Ara ja tenim un balanç positiu i el proper dissabte ens enfrontarem al LLEIDA.NET en el derbi de club. Millorant.

13- El Mini LLEIDA.NET tenia un rival davant força superior i que encara no coneix la derrota. Quan la diferència és tan gran la veritat és que costa desplegar tot el que l’equip ha anat aprenent i sap. Malgrat tot, tot és bagatge cara al futur. El nostre és un equip exageradament inexpert i això es nota, sobretot, amb rivals com els de dissabte. Seguim treballant. Seguirem millorant.

14- Aquest diumenge hi havia Trobada a Alpicat. Les nenes de l’Escola amb la Blanca i les Preminis de la Núria i el Pau van fer un parell de partits que van gaudir d’allò més. Inclús amb algunes els hi va semblar poc. Una de l’escola li va dir a la Blanca: “ja esta? que no en juguem dos més??”. La veritat que vistes les fotos i parlant amb la Blanca aquest grup d’escola és “para comérselo”. Una monada. I a la Blanca que mentre en parlava, se li queia la baba.

 A LA MEVA BOLA

Deixeu-me que faci referència al futbol després de veure el clàssic del diumenge. Al Barça li faltava el millor jugador del món. Com ho va suplir? Doncs amb un esforç defensiu més gran, pressionant de manera asfixiant quan es perdia la pilota i una actitud immillorable. Si durant el partit sabies llegir i interpretar mínimament el  llenguatge corporal i els rostres dels participants no era difícil intuir qui s’emportaria el partit. Dues verificacions del que ja sabíem però cal corroborar-ho una i altra vegada: 1- l’actitud, l’esforç i la concentració poden deixar sense efecte molts cops altres mancances i 2- els equips són un estat emocional. I el rendiment és una conseqüència directa d’ella. Cal cuidar aquesta part coaches!!!

Per altra banda, aquesta temporada, he rebut alguns imputs o feedbacks de les coses que escric aquí. M’han fet il·lusió i, reconec,  encoratgen i m’animen a seguir jugant amb les paraules cada diumenge i dilluns durant una estona. A més a més em fa estar al dia de la trajectòria de tots els equips del club. I, potser, ajudo amb aquestes línies que altres ho estiguin. Això m’agrada, sóc un defensor afèrrim de veure el club des d’una perspectiva global. El nostre melic és bonic però, quan es parla del club i es vol fer amb una mica de criteri, és imprescindible tenir una mirada amb una amplia perspectiva.

Ahir vaig descobrir, casualment, que tinc una lectora a Nässjö. Em va agradar molt saber-ho. Sabeu a quin país pertany aquesta població? Sabeu qui és la lectora? La primera pregunta us la podrà resoldre el senyor Google i podeu veure lo bonic que és el poble. La segona em temo que, el senyor totpoderós esmentat,  no té la resposta.

 

Jordi Rexach

jordirex@hotmail.com