Club Basquet Lleida > Notícies > ELS TUITS DEL CAP DE SETMANA. 3 i 4 DE NOVEMBRE

ELS TUITS DEL CAP DE SETMANA. 3 i 4 DE NOVEMBRE

1- El Sant Adrià és un equip força jove i amb talent. Un equip que va per la part d’abaix però que a l’últim partit havia guanyat a una pista complicada. El partit no va ser fàcil pel Sènior EKKE. D’entrada ens van forçar el cotxe de la Laura i desapareixien les bosses d’ella i la Marga. Equipatge, sabatilles de jugar i lentilles d’ambdues!!!! Maremàgnum de trucades, whatsapps, provatures,.… No sé si l’excitació ens va portar a començar com unes “motos” (2/11) amb una cistella de 2 i un triple de la Marga inclòs (Blanqui deixa-li sempre les lentilles, sis plis!!). Després el partit va transcórrer amb una mateixa i repetitiva dinàmica. Elles s’apropaven a 4/5 punts, nosaltres marxàvem als 8,9 o 10 punts……. Dominàvem però no trencàvem. Quan elles s’havien posat a 5 i restaven 5 minuts vam donar l’estocada definitiva amb un parcial de 9/0. Bona victòria!! Sempre destaco que aquest grup i els triomfs es basen exageradament en l’EQUIP . Una dada per demostrar-ho? Mireu les 6!!!!, màximes encistelladores de dissabte: Maria i Marga 11 punts, Judit 10 punts, Laura S. i Ester 8 punts i Neus 7 punts. Per no parlar-vos dels rebots i poder intimidació de la Blanca, de la direcció de la Paula, de la integració sorprenent de la júnior Laura Gil,.… I aviat aviat aviat podrem gaudir de tornar a veure a la Clara, la Rous i la Carla!! Cordeu-vos els cinturons!!! Hi haurà emocions!!! I diumenge ens veiem a Barris!!!! El rival? El Grup Barna.

2- El Sènior MARQUÈS venia de fer un bon partit i guanyar a casa amb una victòria contra un equip, crec, lleugerament superior. El rival de dissabte era el que el precedia a la classificació, la qual cosa feia preveure un partit igualat. Fins a la mitja part va ser relativament així (-11) ; la distància en el marcador no feia intuir un resultat força voluminós al final del partit , però una segona part molt dolenta (43/17) ens duia a una derrota dolorosa (81/44) . Queda tornar a aixecar el cap i dissabte, contra el penúltim, cal tornar a provar el gust de la victòria. Sobretot per allunyar-nos una mica de la zona perillosa on ara ens trobem. L’objectiu és obvi: salvar la categoria!!

3-Advertíem que malgrat els resultats fins ara no havien estat excessivament bons, el Vallfogona no era un rival per confiar-se. Possiblement el Sènior DECO TEBA’S no ho ha fet i el partit ha estat força igualat (43/44; 53/52; 58/59 i quan faltaven 3 minuts 60/59). Aleshores un parcial de 7/0 els hi ha donat el partit i a nosaltres la primera derrota. Sabem que mai és fàcil jugar a Vallfogona. Una pista on no és agradable ni còmode jugar i on, exagerant, no és fàcil ni mantenir-se en peu. Seria convenient potser canviar el paviment ja oi?. Ara ja només queda el Tàrrega com únic equip imbatut.

4- El Júnior LLEIDA.NET anava al camp del líder: el Lima Horta. Ja esperàvem una derrota i ja esperàvem que seria difícil optar a la victòria. Esperàvem, això sí, que la victòria de la setmana passada ens donés una mica d’energies extra i poguéssim competir millor durant la majoria del partit. Ja al primer quart però, el parcial ha estat demolidor (19/5). El cap de setmana vinent canviem de dia de joc a casa per motiu de la presentació dels equips del club. Ho farem dissabte a les 18:00 contra la JET de Terrassa. Hi ha opció a la sorpresa?? Esperem que sí!!

5- El Júnior LUÍS LAX AUTOCARS jugava dissabte a Cappont contra un Bellpuig verge de victòries. O els efectes de començar tan tard, o els efectes de la castanyada, o ves a saber si l’alineació dels astres, però el cert és que el partit no va ser el paradigma del bon bàsquet. Partit lleig, travat, amb errades sota cistella reiterades…. Afortunadament elles també. Partit de pocs punts però que finalment es quedava a casa. Dissabte vinent al Principat d’Andorra, on si a més a més d’endur-nos les 4 compres típiques i habituals volem lluitar per la victòria caldrà fer-ho bastant millor. Almenys com l’anterior desplaçament a Mollerussa. A veure si igualem el balanç de victòries i derrotes.

6- El Cadet ROC ROI tenia un desplaçament difícil a Igualada. No vam entrar del tot malament al partit. Un segon quart molt dolent obria una escletxa massa gran en el marcador per poder competir per la victòria. La resta del partit va ser força igualat però ni elles es van sentir excessivament amenaçades ni nosaltres teníem ni esperances ni joc per poder configurar un “miracle”. Tercera derrota consecutiva després de cinc victòries. Dissabte, un interessantíssim derbi contra el Balaguer que du les mateixes victòries! Partidàs!! Som-hi noies!!

7- El Cadet OPEL LLEIDAMÒBIL visitava dissabte al matí Balaguer contra un equip que portava un balanç de victòries i derrotes que amb el nostre feia capicua (4,1/1,4) . En trams del partit vam desconnectar en defensa i , en general, l’encert de cara cistella no va ser en cap cas excels. La diferència de potencial però va fer malgrat que el partit se’ns va complicar en excés, ens poguéssim emportar la victòria cap a Lleida. Per tant, continua la capicua (5,1/1,5). Continuem xafant els talons als líders!! El cap de setmana festa, hem ajornat el partit per la presentació!! Diumenge tots a Barris!!!

8- L’Infantil EKKE A, com no!!, ens portava un altre cop a un partit de muntanya russa. Partit d’alts i baixos davant un rival de similars prestacions i que ara hem superat en la classificació. També, com és habitual, amb una diferència de punts entre els equips menor a 10. Lliga força igualada però on es comencen a marcar distàncies relativament significatives entre alguns equips. Dissabte al matí ens desplacem a Sant Quirze contra un rival amb el qual estem agafats de la mà en la classificació. No juguem massa aviat (12:30 h.), no caldrà matinar i, per tant, descartem que ens agafin adormides? Guanyem i ens situem força amunt en la classificació?? Intentem!!!

9- El Preinfantil LUÍS LAX AUTOCARS jugava contra el preinfantil del Balaguer. Es preveia, pels resultats que havien obtingut els dos equips, un partit igualat. El desencert de cara a cistella (64 punts entre els 2 equips!!!) i l’emoció van ser els protagonistes durant tot el partit . Victòria ajustadíssima per dos punts. El partit em desmunta i demostra la falsetat d’una de les meves antigues teories: “si no fas 40 punts, no pots aspirar a guanyar a cap categoria”. Feia temps que en un partit no veia, entre els dos equips, un guarisme tan baix!!

                                                                                     A LA MEVA BOLA

I em permetreu que, ja posat, us mostra altres senzilles “teories” o “màximes” (d’anar per casa eh?) que poden ser aplicades en el bàsquet femení majoritàriament en totes les categories i quasi tots els nivells sempre que als partits hi hagi una mínima i relativa igualtat. Evidentment, són com les regles, sempre hi ha les excepcions que les confirmen.

  • Fent menys de 40 punts molt probablement has atacat malament i, això SEGUR, no has tingut gaire encert. A més a més no guanyaràs mai (l’excepció, ha estat aquesta setmana com ja hem comentat, el preinfantil ). Si en fas entre 40 i 50 no guanyaràs massa vegades i menys en un àmbit Interterritorial.
    Entre 50 i 70 estàs dins els paràmetres de la normalitat que tant guanyes com perds.
    Si en fas més de 70, guanyaràs la gran majoria dels partits. Si els encaixes (70 punts o més) SEGUR que no has defensat bé (o per intensitat, o per conceptes, o per les dues coses) i les possibilitats de perdre són moltíssimes.
    Si voleu donar-li una volta més i ho mirem per quarts el número a fixar-se és el 15.
  • Si anoto més de 15 punts està bé i 20 o més és fantàstic. Si els encaixo (més de 15) és quasi segur que no he defensat suficient o ho he fet de manera deficient.
  • Per altra banda, tot el que sigui menys de 10 és una mica o molt desastre (si els anoto) i molt bé si es produeix en la faceta defensiva (els encaixo).

Números que ens poden ajudar, sobretot al públic no expert, a fer una mirada i una lectura una mica més precisa. És obvi però, que deixa de banda un munt de matisos que mai poden reflectir uns números. Matisos que, potser, explico un altre dia.

Diumenge hi ha la presentació. Ens veiem a Barris!!!

Bona setmana

Jordi Rexach

jordirex@hotmail.com