Club Basquet Lleida > Notícies > ELS TUITS DEL CAP DE SETMANA. 1/2 DE DESEMBRE.

ELS TUITS DEL CAP DE SETMANA. 1/2 DE DESEMBRE.

1- El Sènior EKKE anava a un partit dels que s’anomenen “trampa”. Aquells partits on els pronòstics et donen favorit però que a la que baixes el nivell, i més fora de casa, acabes perdent el cap de setmana i lamentant la resta de la lliga. Sense massa encert des del tir exterior, vam fonamentar la victòria en el domini prop de la cistella tant en atac com en defensa. Elles ens van fer mal sobretot en el joc exterior (van fer 7 triples) , amb una millor defensa d’aquestes situacions, probablement, haguérem resolt el partit amb una mica més de contundència. 4 victòries a domicili de 5 partits. Excel·lent balanç.

2- Sabíem que patiríem al pujar l’equip MARQUÈS a Primera Catalana. Les dues victòries en els 3 primers partits possiblement ens van fer pensar en una realitat que no era tal. Ara, després de 12 jornades, estem situats bastant avall i amb un calendari gens fàcil d’aquí en acabar la primera volta. Dissabte, al camp de la Joviat, un dels millors equips de la Lliga, ja esperàvem la derrota . El que no podíem imaginar però és la diferència en el marcador (49 punts) i que el partit quedés del tot sentenciat abans del descans. Esperem revertir la situació i trencar aquesta dinàmica de resultats com més aviat millor. Aquest dimecres, en partit avançat, serà la primera oportunitat. Som-hi!!!

3- El Sènior DECO TEBA’S jugava una eliminatòria prèvia de la Copa Federació. La Lliga l’hem deixat aparcada fins després de Nadal. La diferència de nivell que ja es va evidenciar a la Lliga (vam guanyar de 30), no es va posar de manifest diumenge. Molt poc encertades ofensivament tant un equip com l’altre, es va donar un resultat gens propi d’equips sènior (33/36). El partit de tornada, el dia 16, serà el que dictarà sentència. Veient els resultats de Lliga i classificació és obvi que som favorites. Cal reafirmar-ho a la pista.

4- El Júnior LLEIDA.NET rebia un potentíssim Sant Adrià. Jugadores millors físicament, tàcticament i tècnica. Les nostres però, malgrat la derrota fos contundent no van fer un mal partit. No és fàcil tampoc jugar aquest tipus de partit on la diferència de nivell és tanta. Potser vam trobar a faltar que es bloquegés més el rebot. Ofensivament, potser, córrer més sense bot i més amb passades per poder arribar amb situacions que encara no fossin amb superioritat (2×23×3,..) si almenys no fossin un 5×5 on teníem moltes dificultats.

5- El Júnior LUÍS LAX AUTOCARS portava un parell de setmanes no massa fi. Dissabte a Calaf va fer un bon partit en línies generals. Un bon rival però va fer que, malgrat competir per la victòria, no la poguéssim portar cap a Lleida. Força millora en l’aspecte ofensiu on vam fer una xifra de punts que normalment ens costa força (55). La propera jornada rebem a casa a la Penya Fragatina, un rival amb uns resultats similars els nostres i que, si juguem al nivell d’aquest cap de setmana, segurament superarem.

6- El Sant Nicolau venia ensenyant la segona posició de la taula i dues derrotes menys que les nostres. Dissabte davant el Cadet ROC ROI però va estar sempre una passa o dues per darrere nostre, vam ser superiors tal com va reflectir el marcador (70/49). L’equip continua amb la dinàmica d’allò que els demana, amb molt criteri, el seu entrenador: intensitat en defensa i ordre en atac. Escrit sembla simple. Portar-ho a la pràctica no ho és gens. I l’equip, que va passar una ratxa de 4 partits seguits perdent, ha sabut superar-se i ha tornat a agafar un bon nivell. Felicitats. Prepareu-vos!! El pròxim partit serà un derbi súper interessant contra el Cervera.

7- El Cadet OPEL LLEIDAMÒBIL tenia un derbi de ciutat contra el col·legi Maristes. Era un duel que prometia emoció, ja que els dos equips es presentaven amb el mateix balanç (7 victòries i 1 derrota). El partit va ser força igualat fins al final del segon quart on 3 bones defenses que van donar 3 bones sortides de contraatac que van permetre agafar un avantatge de 9 punts (30/21 al descans). La segona part l’equip visitant va intentar apropar-se però el treball constant de les nostres no només ho va impedir, sinó que va augmentar lleugerament la diferència fins al 54/41 final. Molt bona trajectòria de l’equip!! Seguim progressant!!!

8- L’Infantil EKKE rebia divendres en horari poc habitual al Bàsquet Bufalà de Badalona. La diferència en la classificació (elles en la part mig baixa i nosaltres en la part alta) es va veure sobre la pista. Les nostres no van tenir cap problema per imposar-se. Cal felicitar l’encert ofensiu i arribar a uns registres (68 punts) superiors a la mitjana de la temporada. Potser, en aquest partit vam deixar-nos una mica en l’aspecte defensiu; potser, haguéssim pogut disminuir els punts encaixats. El pròxim partit a Barcelona contra el SAFA, un equip de resultats i classificació similar als nostres. I caldrà matinar una mica!!!

9- L’Infantil EKKE de la Territorial lleidatana es desplaçava fins a Vallfogona, un dels darrers en la classificació. Partit còmode pel que fa a resultat amb quasi 30 punts de diferència. En l’àmbit ofensiu cal estar contents, hem superat els 70 punts i això sempre ha de ser per un percentatge d’encert més que acceptable. En defensa però, possiblement per la comoditat del resultat no hem estat amb la intensitat idònia. L’equip porta una bona ratxa que creiem ampliarà la propera jornada i podrà situar-se bastant amunt en la taula classificatòria. Seguim progressant.

10- El Preinfantil LUÍS LAX  AUTOCARS jugava contra un Agramunt físicament molt superiors. Això va ser determinant. L’equip va anar de menys a més i, després d’una diferència considerable en el marcador, va anar reduint-la fins als 10 punts de marge al finalitzar el partit. Bona actitud, bona lluita i manca d’encert de cara a cistella. El pròxim partit a La Seu en ple desembre, caldrà agafar els abrics i esperar que no hi hagi neu. Si a més ens emportem els punts…. perfecte!!

11- El Mini UNICARS PONENT rebia al Viladecans i en joc estava la segona plaça del grup. Allí havíem guanyat de 15 , per tant la diferència no havia estat gran. Diumenge a Pardinyes però, una arrancada als dos primers quarts espectacular (31/8) deixava el partit i la segona plaça sentenciada. L’equip es mou de meravella en la sortida del contraatac. Interpreta l’ocupació d’espais increïblement. A més a més la pilota vola rapidíssim perquè es bota el mínim i l’element tècnic utilitzat és sobretot la passada. I la cirereta del pastís?? ni un gram d’egoisme a l’hora de buscar la millor opció de finalització!! Aquesta temporada, tret de les preminis, he vist a tots els equips del club. Creieu-me, cap executa el contraatac com aquest equip.

12- El Mini AXIS FISIOTERAPEUTES anava a Fraga en un duel que es preveia igualat (a Lleida havíem guanyat de 9) i a la classificació estàvem quasi amb els mateixos punts. Diumenge les fragatines van guanyar quasi cada quart per poca diferència però suficient per no arribar a competir el partit en els dos últims quarts. La pista, enorme si la comparem amb Cappont, va ser una dificultat on elles es van trobar molt més còmodes. Derrota en un partit que teníem opcions i que fa que el rival ens agafi de la mà en la classificació.

13- El Mini LLEIDA.NET viatjava fins al poble dels torrons per enfrontar-se a un rival que l’avantatja en totes les facetes del joc. Derrota clara on hem lluitat i hem seguit acumulant minuts i experiència. Acabada la 1a Fase, a la segona creiem que aprofitarem el que hem après i ens anirà millor. Possiblement els rivals tindran un nivell més a prop que el nostre.

14- Les Preminis CALLES ADVOCATS es presentaven amb poques jugadores (6 més 1 d’escola). Lluitaven i lluitaven però els pocs efectius els hi passava factura i al final les rivals guanyaven el partit per 3 punts. Llàstima de la precarietat d’efectius perquè, possiblement, haguéssim fet un partit més complet. Gràcies a la Carla Tersa de l’Escola que es va posar dins del partit amb tota la valentia del món i va ser de molt bona ajuda.

A LA MEVA BOLA

No fa massa em comentava un entrenador que havia canviat bastants aspectes de la planificació inicial dissenyada a l’estiu. I ell pensava que l’equip ara estava més còmode i jugava millor. És una reacció valenta el fet d’obrir les bosses d’escombraries per llençar quelcom que li has dedicat temps i esforç. Molts cops el més fàcil és posar la mirada en les jugadores, culpabilitzar-les a elles o a les circumstàncies, fins i tot donar la mala sort com argument de que tot plegat no acaba de rutllar,.….. El valent, embolicat d’humilitat, és canviar les coses. L’èxit normalment vindrà d’adaptar-se a tot l’entorn que canvia constantment. Me n’alegro que li hagi sortit bé. Els meus màxims respectes coach!!

Per altra banda, però lligant-ho tot, llegia al llibre en el qual bussejo ara, “El baloncesto invisible” , una afirmació que em va agradar: “el dubte és savi”. I ho lligava amb altres experiències laborals i de l’esport …. I, la veritat, com més saps, com més experimentes, com més llegeixes, més destrueixes veritats absolutes, més  enterres  receptes universals i més dubtes dels mètodes infal·libles.  Te n’adones que el que cal és  adaptar el vestit a les diferents persones, equips, sinergies, situacions, moments, contexts…..
El primer pas per quedar-te “out” és aturar-te. El procés de canvi, de revisió, …. és constant en el bàsquet i, perdoneu que sigui agosarat, en la vida.

 

Jordi Rexach

jordirex@hotmail.com