Club Basquet Lleida > Notícies > ELS TUITS DEL CAP DE SETMANA. 16/17 DE FEBRER.

ELS TUITS DEL CAP DE SETMANA. 16/17 DE FEBRER.

No va ser un dels millors partits, no vam estar excessivament encertades en atac, no vam controlar el ritme del matx….. però la defensa, per la seva intensitat i per la seva organització ens van donar oxigen suficient per arribar a l’últim quart i rematar a un rival que durant el segon i tercer quart no va ser gens inferior. El Sènior EKKE ha sabut agafar un tren amb dinàmica positiva on les lesions i inclús la manca d’encert es minimitzen. Victòria i quarta plaça en solitari. Dissabte partit a Viladecans que promet màximes emocions.


Era, possiblement, la penúltima carta que li quedava al Sènior MARQUÈS per seguir veient la salvació com una cosa factible i no com un succés proper al miracle. Una bona arrancada de partit ens va permetre un lleuger avantatge que ens donava certa tranquil·litat. Un segon quart boig: elles aconseguien posar-se per davant però un parcial al final de 10/0 ens feia arribar al descans amb una renda que, si més no, donava certa confiança. La segona meitat vam tenir prou per anar subministrant la diferència i inclús augmentar-la lleugerament. Seguim!!! Cada partit continuarà sent una final.

Victòria plàcida del Sènior DECO TEBA’S contra el Vallfogona B per 40 punts de diferència. Res sorprenent si mirem la classificació d’un i altre equip i si sabem el nivell que han donat tots dos conjunts durant la temporada. Malgrat ens va costar un pèl marxar al marcador, era qüestió de temps i de certa paciència per a q passés el que tothom hauria pronosticat . Seguim compartint liderat.

El Júnior LLEIDA.NET tenia un partit d’aquells que podien marcar un punt d’inflexió positiu. Pel rival, per la importància classificatòria, per ser a domicili,… Una primera part lleugerament seva (més 3), un tercer quart nostre que ens feia començar el darrer quart 3 punts amunt. Somiàvem guanyar i era factible vist el que havíem vist. Però va arribar el curtcircuit ofensiu de l’últim quart (només vam fer 3 punts) i vam encaixar una derrota dolorosa.

El Júnior LUÍS LAX AUTOCARS guanyava al Mollerussa i ensenyava com pot arribar a jugar en el millor partit de la temporada. A casa seva havíem guanyat de 10 i en la classificació estàvem amb el mateix balanç. Sobre la pista però les nostres van ser molt superiors i la contundència va quedar reflectida clarament en el marcador.

El Cadet ROC ROI, visitava una pista força complicada contra un rival que va per sota en la classificació però que físicament és molt superior al nostre. Derrota clara en un partit espès i on no vam poder ni saber aturar l’atac del rival. Lliga igualadíssima i on cada partit serà important per la classificació final i poder passar a la següent Fase. Som-hi!!

Mal partit del Cadet OPEL LLEIDAMÒBIL davant el Tremp. Era una pista complicada contra un rival que està ara just per darrere. Un partit on ens vam descentrar ben aviat i on, sobretot en atac, l’encert i la inspiració, es va quedar per la carretera perquè al pavelló no la vam veure. I dissabte ve el líder: Podrem amb ell?? Il·lusió!!

L’Infantil EKKE A rebia al segon classificat, la JET de Terrassa. Es preveia i desitjàvem un partit igualat malgrat que allà, a casa seva, la derrota nostra havia estat de 30 punts. I el desig es va complir. Partit vibrant, emocionant, d’aquells que donen ganes (a mi de vegades encara em passa), de saltar a la pista per participar-hi de manera activa. I va acabar com mai desitges que acabi, amb una derrota amb cistella a l’últim moment. Llàstima!!!

L’infantil EKKE B, de Territorial lleidatana, visitava un equip que el precedeix en la classificació. Això feia que les locals del Sedis fossin les favorites. No esperàvem però que l’equip sortís amb una derrota molt clara i sense tenir opcions en la victòria. Sobretot en atac, com les cadets , la inspiració i l’encert també es van quedar a la carretera i només vam ser capaces de fer 30 punts.

En un partit irregular, on vam alternar les coses bones i dolentes, on el marcador també es va muntar a una muntanya russa, el Preinfantil LUÍS LAX AUTOCARS va vèncer al Vallfogona. A la seva pista havíem perdut de poc i elles van per sota nostre a la classificació Es preveia, per tot plegat, un partit emocionant. Així va ser!!! Victòria d’1 punt. Felicitats!!!

El Mini UNICARS PONENT visitava Torelló. Mirant lleugerament la classificació podíem pensar que era una sortida si més no amb possibilitats de victòria. Si miràvem els resultats que havia fet el rival ja vèiem que les dificultats serien enormes. I exactament va ser així, derrota clara. Elles amb 3 jugadores físicament i tècnicament molt bones. I ara les etapes de muntanya amb port de fora de categoria: Almeda, Sant Adrià i Mataró!!!

Possiblement i malgrat la derrota clara, el Mini AXIS FISIOTERAPEUTES va fer el millor partit de la 2a Fase. El rival era superior com demostra el seu lideratge i imbatibilitat. Les nostres van mostrar molta actitud, molta predisposició a l’esforç i, com cap partit amb anterioritat, es van passar molt bé la pilota.

El Mini LLEIDA.NET jugava un partit de molta dificultat contra el Balaguer . El rival va controlar el ritme del partit i el marcador que va ser una mica minimalista. Jugadores que es van pujar al carro d’una actitud guerrera i lluitadora, unes altres que van pujar amb una limusina de comoditat. Cal que tothom pugi al carro i serem més competitives. Aprendre cada partit, que estem en l’edat de fer-ho.

Les d’Escola i les Premini CALLES ADVOCATS van anar de Trobada. Les petites de l’escola que algunes vegades han estat una mica per Júpiter, aquest cop van estar molt més pel nostre planeta. Les Preminis, com sempre, amb totes les ganes del món i més.

A LA MEVA BOLA

Jo sempre he tingut la dona i l’amant. I fa moltíssims anys que convisc amb les dues passions. He tingut etapes del passeig per la vida que he dedicat més hores a una que a l’altra i de vegades que ha estat a la inversa.
Sempre però he tingut a les dues passions bullint al cor i a la ment. Ha arribat un moment, actalment, que no sé qui és la dona i qui és l’amant. I una de les coses que m’agradava més del bàsquet (dona o amant?) i el diferenciava clarament del futbol/futbol sala era una aura d’intel·lectualitat que es mostrava en la cultura dels entrenadors, en el comportament del públic, en les declaracions dels dirigents i dels participants, en el fair play dels jugadors,…..

Malauradament en els últims anys el bàsquet s’està “futbolitzant” en tots els aspectes.

La prova?, tot el que ha succeït des del passat cap de setmana a la Copa del Rei de bàsquet masculí i els dos dies posteriors.

Us deixo aqui dos enllaços de dos articles que m’han encantat.

Jordi Rexach

jordirex@hotmail.com