Club Basquet Lleida > Notícies > ELS TUITS DEL CAP DE SETMANA. 23/24 DE FEBRER.

ELS TUITS DEL CAP DE SETMANA. 23/24 DE FEBRER.

1- El Sènior EKKE , quartes, visitava un Viladecans 3r amb vàries victòries per davant. Ens presentàvem al partit amb 8 minuts esplendorosos (7/21). Arribàvem amb 5 punts d’avantatge al descans i amb un seguit de sensacions d’igualtat. Al tornar del vestidor però les locals van ser superiors i aconseguien començar l’últim quart 1 amunt. El darrer quart, ni oxigen, ni encert, ni bones preses de decisions,…. Ara venen dos partits decisius!! Rivals directes per aconseguir la desitjada 4a plaça. Ja tardeu, apunteu-vos-ho a l’agenda: diumenge a les 18:00 hores a Barris. Les baixes de Maria i Carla les hem de suplir des de la grada.

2- El Sènior MARQUÈS tenia una final més a Lliçà de Munt. Una bona primera part ens feia arribar al descans amb una igualtat pràcticament absoluta (29/30). Com ha passat altres partits però un mal 3r quart deixava les coses prop de l’heroïcitat (-11). I la defensa va continuar fent aigües (48 punts encaixats a la 2a part) i la diferència es va eixamplar. El proper cap de setmana, descans, perquè al seu dia vam avançar el partit. A veure si serveix per recuperar lesionades i alguna cosa més.

3- El Sènior DECO TEBA’S rebia a casa un Vallfogona A que és dels equips perillosos de la Lliga malgrat que a la classificació va una mica lluny nostre. Partit igualat fins als darrers minuts on un parcial de 17/0 ens regalava una victòria relativament clara en un partit governat per la igualtat. Seguim compartint liderat amb el Tàrrega. La setmana vinent un matx, a priori, sense excessives dificultats

4- Victòria important i merescuda del Júnior LLEIDA.NET davant la Joviat que ens havia superat els dos cops que ens havíem enfrontat en la 1a Fase. Una entrada de partit dolenta (12/22), la responíem al següent quart amb els guarismes invertits (22/12) per arribar al descans amb empat. L’estira-i-arronsa de la segona part va ser permanent. Final ajustat que ens regalen punts, confiança i esperança. Felicitats. Progrés evident.

5- El Júnior LUÍS LAX AUTOCARS anava a Bellpuig a buscar una victòria que, a priori per classificació, li tocava. Una intensitat defensiva molt alta i un percentatge d’encert millor que molts partits ens oferia uns punts per allunyar-nos cada cop més de les darreres places de la classificació. Dissabte un os molt dur, l’Andorra!!! Tenim la capacitat de fer una gran sorpresa?? Intentem-ho. El primer pas és clar, seguir amb la mateixa intensitat defensiva que dissabte.

6- El Cadet ROC ROI rebia un CENG d’un nivell bastant inferior i que està instal·lat en la part més baixa de la classificació sense conèixer la victòria. Una bona primera part que deixava resolt el partit. La segona, dins de la lògica esportiva, baixava el ritme, la concentració i el nivell de joc. I atenció el proper cap de setmana!! Partit trampa, equip que va de la part mitjana baixa però que no serà fàcil guanyar…. i necessitem tots els punts amb una lliga igualadíssima per aconseguir entrar a la 2a Fase.

7- El Cadet OPEL LLEIDAMÒBIL rebia un líder que va ensenyar sobre la pista de Cappont les seves credencials per les quals dominen la classificació. Nosaltres, també a la part d’adalt, podíem haver lluitat i competit per la victòria fins al final. La irregularitat pràcticament en cada període, alternant el millor i el pitjor, era un handicap massa gran per lluitar un cos a cos. Derrota més clara de la que esperàvem.

8- L’Infantil EKKE A d’Interterrritorial està passant el tram dur de calendari i porta 4 derrotes consecutives contra els millors equips de la Lliga. Aquests resultats ens han fet baixar llocs en la classificació. Dissabte en un partit lleig, travat i espès no va trobar mai ni el ritme ni l’encert de cara a cistella (36 punts). Dissabte ens visita el Sant Quirze que està un lloc per damunt en la classificació. Guanyem, trenquem la ratxa i pugem un lloc a la taula?? Som-hi noies.

9- El Preinfantil LUÍS LAX AUTOCARS s’enfrontava a un Balaguer al qual havia guanyat en els dos enfrontaments anteriors. Diumenge en un partit on va faltar actitud, cames, velocitat, cor i ànima vam sortir amb una derrota que, sobretot, et regala sensacions de desànim. Cal recuperar-se, la millor manera sempre és entrenant al màxim durant la setmana i el pròxim partit posar-hi tot allò i més.

10- Com comentàvem la setmana passada ha començat els 3 ports fora de categoria per l’UNICARS PONENT. Dissabte l’Almeda va demostrar sobre la pista d’Agnès ser un dels 3 millors equips de Catalunya. Per què? Per físic, per tècnica, per fons d’armari, per intensitat….. I nosaltres contentes de poder jugar amb aquest nivell, sobretot perquè ho hem merescut i perquè més podrem aprendre. Dissabte Sant Adrià!!

11- El Mini AXIS FISIOTERAPEUTES rebia un Penya Fragatina que té un nivell molt semblant al nostre. El partit es va mantenir força ajustat fins al final. La defensa rival, intensa i dura, potser ens va treure una mica de polleguera els dos últims períodes i és aquí on es va construir una derrota que en molts moments del partit pensàvem que podríem evitar. Dissabte contra el CENG podrem guanyar?? És possible. Desig.

12- El Mini LLEIDA.NET s’enfrontava al líder invicte Mollerussa. L’equip va estar a l’altura i va fer un partit força bo. Especialment en defensa on l’actitud i l’esforç les vam fer paleses en cada jugada. Ara tenim un balanç de 3/3 i el cap de setmana juguem contra el Cervera on, mirant resultats, es preveu un partit molt competit. Vinga noies!!

13- El Premini CALLES ADVOCATS viatjava fins a Artesa per jugar contra el CENG de la part alta de la classificació. Ens van faltar efectius i possiblement ho vam notar força. Bon treball en defensa però en atac no vam tenir ni la claredat per trobar el camí adient cap a cistella ni la precisió en les finalitzacions. Pocs punts! Aprenent cada dia.

A LA MEVA BOLA

Parlava, no fa massa , amb una psicòloga de recursos humans de la importància de la creativitat com a competència o qualitat cada cop més útil i sol·licitada en el món laboral. La setmana passada, casualment, parlava amb dos entrenadors de la dificultat de trobar o veure jugadors/es que sigui creatius, diferents, sorprenents, imaginatius en les passades i en els u per u. Abunden els jugadors/es passadores de poc risc, podrien sortir per les butxaques els que superen al rival per velocitat o força i 
no ens acabem els que ni intenten superar al rival directe en tot un partit…. Però és complicat trobar el que finta fins a fer caure en el parany al defensa, el que enganya amb la mirada, el que dribla jugant amb els diferents canvis i ritmes de joc,…

Potser fem entrenaments on no provoquem la creativitat? Potser estrangulem la creativitat des de petits en benefici d’un resultat immediat? Potser castiguem en excés les pèrdues de pilota en edats de formació? Potser robotitzem exageradament els jugadors amb moviments establerts, “jugades” o sistemes? Crec que tot formador caldria que, almenys, ho pensés. Només és una opinió molt personal però….

Jordi Rexach

jordirex@hotmail.com