Club Basquet Lleida > Notícies > ELS TUITS DEL CAP DE SETMANA. 9/10 DE MARÇ.

ELS TUITS DEL CAP DE SETMANA. 9/10 DE MARÇ.

 1. 1. El Sènior EKKE, després de la derrota inesperada a casa davant l’Hospitalet, s’havia posat una pedra de considerable grandària a la sabata per aconseguir caminar fins a la 4a plaça. El partit era decisiu perquè una derrota i el bàsquetaverage hi haguessin complicat molt la fita. Partit duríssim, sense excessiu bon basquet, tens, amb un tipus d’arbitratge permissiu que va augmentar la dificultat i la incomoditat de cada minut. Mala posada en escena, al cap de cinc minuts quasi maleeixo estar allí. Canvi tàctic, canvi de disseny i igualtat fins a la mitja part. Després sempre per davant amb diferències curtes. Patir en silenci i solitud. En un moment, esperança de guanyar, fins i tot, el basquetaverage. No va ser possible però VICTÒRIA VITAL!!
 2. 2. Contra un rival de mitja taula, el Sènior MARQUÈS va entrar al vestuari a la mitja part i encara no s’havia cordat les bambes (39/16). Partit perdut i jugar una segona part on l’únic propòsit era recuperar alguna sensació positiva, intentar gaudir una mica del joc i , si era possible, recuperar dosis d’autoestima i orgull. Possiblement algun propòsit vam aconseguir, si més no, vam donar-li una capa de pintura al resultat que a la mitja part no tenia bones previsions. Van guanyar dos dels rivals directes per sortir del descens. Una mica més complicat.
 3. 3. El Sènior DECO TEBA’S fins ara compartia liderat amb el Tàrrega. Diumenge ens visitava el Balaguer que tenia uns números bastant inferiors i algunes derrotes més que nosaltres. Ni Cappont, que en els últims anys ha estat una plaça inexpugnable pels rivals d’aquest equip, va ser determinant. En atac va regnar la foscor i la falta de precisió (43 punts). Derrota inesperada. Ja no som líders.
 4. 4. El Júnior LLEIDA.NET anava a la pista de la JET, equip de la part alta. La diferència física, tant en alçada com en kg, ens va obligar a fer un sobreesforç a cada jugada des del minut 1. L’equip va respondre i va estar a un bon nivell (50/49 al finalitzar el 3r quart). En l’últim, les forces es van evaporar, el rival va posar la cinquena i va marxar amb comoditat . Bon partit. Seguim
 5. 5. Sorpresa agradable la victòria inesperada del Júnior LUÍS LAX AUTOCARS al camp del Binèfar, equip bastant per sobre en la classificació. Una defensa extraordinària assecava tota la capacitat ofensiva de les aragoneses i les deixava amb 32 punts al final del partit. Les nostres confirmen estabilitat, regularitat i millora en el joc. Escalant!!
 6. 6. El Cadet ROC ROI jugava contra un rival que estava dues passes enrere en la classificació. Malgrat un bon inici de partit i fer-ho a casa es va complicar el partit i en el desenvolupament de la part central la victòria estava més a prop del Cerdanyola que nostra. Bons últims minuts que ens regalava una victòria que ens pujava fins al segon lloc. Ara toca intentar conservar-la.
 7. 7. El Cadet OPEL LLEIDAMÒBIL rebia un Balaguer que transita per meitat de la taula i, per tant, ha de posar-se de puntetes per mirar-nos “face to face”, ja que nosaltres estem per dalt. En un partit d’aquells que costen de posar-se a la boca, mastegar i digerir, l’equip es va imposar amb un marcador que més que de final de partit hauria de correspondre a la mitja part /32/26).
 8. 8. L’Infantil EKKE A creuava la passarel·la per jugar al camp de Maristes. Les col·legiales encara no coneixen la victòria i, possiblement, la seva ubicació competitiva no és l’adient. Les nostres van deixar-se tota la concentració pel camí i l’actitud al vestidor. No és fàcil jugar quan el teu nivell és molt superior al rival. Un cop més va quedar palès. Malgrat tot, victòria còmoda.
 9. 9. Derbi de club entre l’Infantil EKKE B i el Preinfantil LUÍS LAX AUTOCARS. Com era previsible bon rotllo, bon ambient, partit força entretingut i victòria de les germanes grans. Aquestes continuen instal·lades en una quarta plaça amb perseguidors molt a prop. El preinfantil intentant aconseguir alguna victòria que l’ajudi a treure el cap una mica més.
 10. 10.El Mini UNICARS PONENT acabava la trilogia d’equips super potents. Equips que ens superen en tot i que, molt possiblement, són dels millors de l’Estat. Vam anar de menys a més i vam fer un partit bastant acceptable malgrat que ens va faltar, sobretot, una mica d’encert. Seguim aprenent. Rebent màster class.
 11. 11. El Mini AXIS FISOTERAPEUTES anava a Artesa de Segre per jugar contra l’equip amb què compartien posició en la taula. La victòria era possible. Una molt bona primera part ens feia marxar al descans amb avantatge. En la segona però les locals van posar un xic més de duresa defensiva, una mica més d’actitud i van fer una mica petites a les nostres que van acabar perdent per un marge massa ample.
 12. 12. El Mini LLEIDA.NET és un equip amb bona actitud i ganes de treballar. Això fa que vagi fent progressos evidents. Diumenge ben d’hora estava a Balaguer per jugar contra el Vedruna que li seguia les passes en la classificació. Partit competit i que ens va requerir molts flaixos d’intensitat i actitud. Resolt amb victòria.
 13. 13. Les xiques del premini i de l’Escola feien una altra Trobada. Les més petites, al primer partit i contra un rival del nostre nivell, vam estar més a la lluna que a la pista. En el segon però, contra un equip masculí, vam fer aflorar totes les ganes del món i més. La transformació va ser brutal i a la Blanca quasi li salta la llagrimeta. “Emotion” !!!!

A LA MEVA BOLA

Divendres va ser el dia de la Dona. Malgrat haver viscut a casa entre unes quantes dones, malgrat que sempre he tingut més entesa amb elles, no sé si algú pot pensar que no estic legitimitat a escriure’n quatre ratlles per qüestió de gènere. En demano permís. No fa massa, ja vaig penjar un vídeo de LEB Plata masculí on havien arbitrat tres dones, la setmana passada Valverde no descartava que algun dia a la banqueta del Barça pogués asseure una dona, a les tertúlies esportives i programes de TV cada cop és més nombrosa la seva presència. Dissabte, curiosament i casualment, al costat de la pista on jugava el Copa havia un partit masculí de futbol sala on l’entrenadora era una dona. Anem fent passes endavant.

Per altra banda, les reivindicacions. Diumenge la riuada lila a la cursa de la Dona va ser espectacular. A les xarxes n’estava ple de gent que penjava fotos amb al·lusions. Però quantes dones d’aquestes continuen absorbint més càrrega a casa?, quantes dones d’aquestes continuen havent de demanar (no hi hauria de…) ajuda (terme lleig!!) per tasques de casa? Tota difusió, tota activitat, tota lectura de manifest està bé però que no quedi sol amb un “postureig”. La feina realment important, significativa i productiva és l’educació amb els que tenim a la vora. Fem-ho!!

Jordi Rexach

jordirex@hotmail.com