Club Basquet Lleida > Club > Història

Història

El Club Bàsquet Lleida, es funda el dia 1 de setembre de 1984, amb l’objectiu de tornar a dotar la ciutat de Lleida d’un club femení.

És peraquest motiu, que el seu fundador (Josep Ramon Arques) partint de jugadores que havien defensat els colors del col•legi de L’Ensenyança i d’altres jugadores de nivell de la ciutat es decideix en crear el club.

1er Equip Sènior del C.B.Lleida - Any 1984 ©C.B.Lleida
Primer Equip Sènior del C.B.Lleida 1984

El primer equip que té el club és de categoria sènior, donant així­ continuïtat a les jugadores que finalitzaven la seva etapa estudiantil. La possibilitat de crear un equip júnior, depenia de dos fets:  que les jugadores d’aquesta categoria s’animèssin a participar i que es pogués  comptar amb el suport de les cases comercials per poder tirar endavant el projecte.

Amb els anys, el nombre d’equips del Club va anar augmentant , fins que passats uns 4 o 5 anys es van formar equips masculins. És així com la temporada 1989/1990 el Club compta amb 12 equips federats (6 femenins  i 6  masculins) més una Escola de Bàsquet. L’aparició d’un nou club a la ciutat va provocar la desaparició dels equips masculins, de manera que retornava al seus orígens de club de bàsquet exclusivament femení.

Amb el pas del temps, el club s’ha fet gran. Actualment hi ha 16 equips femenins (3 sèniors, 2 júniors, 3 cadets, 1 infantils,  2 prinfantil, 3 minis, 1 preminis i una escola).  Aquests són 3 sèniors un a  Copa Catalunya (esponsoritzat per AQUAGAN) ,  l’altre a 2a Catalana (esponsoritzat per MARQUÈS) i el tercer sènior a 3a Catalana (esponsoritzar per Deco Teba’s) , 2 Juniors un a Preferent A (esponsoritzat per LLEIDA.NET) i un a la lliga Interterritorial (esponsoritzat per Advocat Calles), 3 cadets: dos a interprovincial ( esponsoritzats per Lleida.net i Roc Roi) i  un a provincial (autocars LUIS LAX) , 1 infantil (Opel Lleida Mobil )  i dos preinfantil ( EKKE),  3 equips de categoria mini ( Unicars Ponent, LUIS LAX i Fisioterapeutes AXIS), 1 preminis i una escola.

Equip Masculi Categoria Junior © C.B.Lleida
Equip Masculi Categoria Júnior

L’escut del C.B.Lleida també ha sofert una evolució o canvi, doncs en el seus orí­gens estava format per les sigles del nom introduint-se dins  la cistella; curiosament Escut Original ©C.B.Lleidaaquest no es duia serigrafiat en les samarretes; no com l’actual que les sigles estan damunt la cistella  formant un semicercle i sota d’aquesta hi ha una pilota i que si que es porta a les samarretes.Escut Nou ©C.B.Lleida

Tan mateix també el club va tenir una mascota, en la figura d’un esquirol, que amb el temps es va perdre en l’oblit.

La mascota

Igualment els equips de joc han sofert canvis en els anys. Doncs els colors originals eren el vermell per a la samarreta; amb dos franges blanques horitzontal i una de vertical de color blau al costat esquerra; i el blau per als pantalons, que eren els mateixos que es duien al xandall.

Actualment les equipacions tenen una altra distribució de colors on predomina el vermell i porten seregrafiat el simbol de la ciutat: la Seu Vella. També el xandall ha variat, ara es d’un color vermell com l’equipació de joc.